Magnetic Mallet

<120 mikrosekunder

Op til 260 daN kraft

5.000 g-kraft acceleration

Magnetic Mallet – nyhed til hele dyrlægeteamet

 

Udviklet til tandlæger – konverteret til dyrlæger

Magnetic Mallet er et innovativt multifunktionsprodukt udviklet til brug i human tandkirurgi til ekstraktion af tænder, kondensering af knogle og deling af knogle for at nævne nogle af de områder den kan bruges indenfor af tandlæger. 

Men udnyttelsesmulighederne er ret interessante når vi ser på dagligdagen i dyrlægeteamet.

 

Instrumentudvikling

Derfor udvikler vi sammen med producenten instrumenter til veterinær dental kirurgi for både hest, hund og kat, samt en serie ortopædkirurgiske instrumenter (mejsler) som giver nye muligheder i den ortopædkirurgiske kirurgi og dermed betyder at hele dyrlægeteamet faktisk kan udnytte mulighederne i Magnetic Mallet.

 

Ergonomi og præcision

Ved at koble hammer og instrument sammen og udnytte magnetisme til at levere en uset kraftsoverførelse, blot ved et tryk på en fodpedal, giver Magnetic Mallet nye muligheder for overførelse af kraft under forskellige kirurgiske procedurer med øget præcision og ergonomisk frihed til føring af håndstykket i netop den vinkel der ønskes med over- eller underhånd.

Tandekstraktion af 104 med Magnetic Mallet

Se hvordan tandekstraktion udføres med instrumenterne til human tandekstraktion, samt prototyper til hund

Tandekstraktion af 204 med Magnetic Mallet

Se hvordan tandekstraktion udføres med instrumenterne til human tandekstraktion, samt prototyper til hund.

Tandekstraktion af 206 med Magnetic Mallet

Se hvordan tandekstraktion udføres med instrumenterne til human tandekstraktion, samt prototyper til hund.

Ortopædkirurgi med Magnetic Mallet

Se hvordan median sternotomy  foretages med Magnetic Mallet med instrumenter til knogle splitting.

Ortopædkirurgi med Magnetic Mallet

Se hvordan tibial tuberosity osteotomy  foretages med Magnetic Mallet med instrumenter til knogle splitting – udføres med 1 hånd på instrumentet og 1 hånd på benet.

Sådan virker Magnetic Mallet

Accelleration på 5.000 G

Magnet Mallet udnytter en elektromagnetisk påvirkning mellem to masser, der elektronisk betjenes af kontrolenheden, hvilket gør det muligt at påvirke med en høj intensitet på meget kort tid, for at få en plastisk deformation af knoglen.

 


Kraftudvikling på op til 260 daN

I tal betyder det at Magnetic Mallet giver dig mulighed for, med en hånd, at styre en kraftudvikling på op til 260 daN, med en acceleration på 5000 g-kræfter afviklet på under 120 mikrosekunder. På grafen kan du se at kraftudviklingen med en manuel hammer afvikles over et spænd på 250 – 300 millisekunder og med et maksimalt output på omkring 40 daN. Magnetic Mallet har forskellige indstillinger (1-4) for kraftoverførelsen og giver dig mulighed for at dimensionere den ønskede kraft.

Op til 7 gange den kraft du kan overføre med en manuel hammer men kun med en fraktion af inerti påvirkningen

Inerti – eller retter manglen på inerti

 

Kraftoverførslen

Det særlige ved Magnetic Mallet er måden kraften leveres på. Billedet viser energi forplantningen ved brug af traditionel kirurgisk hammer. Op mod 80% af energien bliver overført til kraniet, mens kun 20% bliver i det område hvor det skal bruges. Det kan have betydning for risikoen for mindre hjernerystelser og ubehag for patienten efterfølgende.
Men måske endnu vigtigere er den mindre påvirkning af kæbeled og risikoen for at skabe fakturer under behandlingen.

Sådan er inertien minimeret

Magnetismen gør det muligt at levere en fremadrettet kraft med en accelleration på op mod 5.000G kræfter afviklet på 120 millisekunder. Det betyder den INERTI som normalt frembringes med en hammer, nærmest er OPHÆVET og at objektet, såsom en kæbeknogle, ikke flyttes under impact af instrumentet.
Hastigheden betyder også at der ikke sker en varmeudvikling på knoglevæv, hvilket har betydning for vitaliteten i det behandlede område.

Een-håndsbetjent kirurgisk hammer

Magnetic Mallet styres med en fodpedal mens selve hammeren holdes i hånden. Der er ikke et egentlig rekyl og der skal ikke holdes særligt fast på den. Da der ikke er en varmeudvikling kræves der ikke køling og det betyder at oversigtsforholdende er uhindret.
Det betyder at du som dyrlæge vil have stor frihedsgrad til at anlægge instrumentet i præcis den vinkel og det helt rette sted du ønsker. Skift mellem instrumenter sker hurtigt og enkelt.

Instrumentet flyttes 1,1 mm fremad på 120 millisekunder med op til 260daN

Anvendelsesmuligheder for dyrlægeteamet

 

Dental behandling – familiedyr

Vi er igang med at udvikle instrumenter til ekstraktion af tænder på både hund og kat. De forventes klar indenfor få uger og vil blive testet blandt dine danske kolleger.

Dental behandling – Heste

Vi er igang med at lave de første prototyper til instrumenter for ekstraktion af tænder hos hest. Instrumenterne er naturligvis længere end dem som anvendes blandt andre patienttyper. Vi forventer at kunne teste de første før årsskiftet.

Ortopædkirurgi

Magnetic Mallet byder på nogle spændende muligheder indenfor det ortopædkirurgiske område, såvel humant som veterinært. Vi er igang med at udvikle de første prototyper til dette fagområde. For kirurgi på familiedyr giver Magnetic Mallet mulighed for mindre behov for fiksering af ben og led ved bortmejsling af knogle, da inertien er stærkt reduceret.  

Eksempel på human brug af Magnetic Mallet

 

Tandekstraktion med Magnetic Mallet

Se hvordan tandekstraktion udføres med instrumenterne til human tandekstraktion.

Få den fulde introduktion til Magnetic Mallet

Se den fulde introduktionsvideo og få indblik i Magnetic Mallets mange fordele for dig og dine patienter.

Vil du se flere videoer med brugen af Magnetic Mallet indenfor det dentale område, så klik her og se mere på www.puredent.dk/magnetic-mallet